TELEFON:        031 505 777

E-MAIL:         info@onkoman.si

NASLOV:     Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana, Slovenija

Slovensko onkološko društvo za moške OnkoMan

Image Alt

onkoman.si

ZA NAKUP SIMULATORJA OPERACIJ LIDL SLOVENIJA DONIRAL 8.000 EUR

Ljubljana, 11. december – Lidl Slovenija je v sklopu svoje trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet  v sodelovanju z društvom OnkoMan v letošnjem novembru aktivno skrbel za ozaveščanje o preventivi in pomenu samopregledovanja. Podjetje je z različnimi eksternimi in internimi aktivnostmi v sklopu ‘Brkatega novembra’ zbralo 8.000 EUR, ki so jih podarili Slovenskemu onkološkemu društvu za moške OnkoMan za nakup simulatorja operacij benigne hiperplazije prostate in raka na sečnem mehurju.

Pomembna je preventiva

Društvo OnkoMan je poskrbelo, da je bilo novembra v Sloveniji »brkato vzdušje«. Kot uvod v letošnji brkati november so prvi novembrski ponedeljek organizirali tiskovno konferenco v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Predstavniki društva in specialisti so se pogovarjali o stanju slovenske urologije in ozaveščanju moških. Poleg ozaveščanja o moškem zdravju je bil poudarek na zgodnjem odkrivanju in pravočasnemu zdravljenju raka na prostati ter raka na modih.

Prav tako je društvo OnkoMan v športnem centru Reebok CrossFit Ljubljana zaznamoval najbolj brkati mesec ter se skupaj s člani in podporniki preizkusil v izzivu “RCL ‘MA JAJCA. Pripravili so 12 urni WOD, ki je bil težavnostno primeren za različne ciljne skupine. Čez dan se je zvrstilo več treningov. Dogodka so se udeležili tudi športniki invalidi iz Zveze za šport invalidov Slovenije, ki jo že nekaj let podpira Lidl Slovenija: tandem Dragar-Porenta, ročni kolesar Anej Doplihar in trener Luka Kovic. S trenažerjem in ročnim kolesom so obiskovalcem prikazali trening parakolesarjev.

Predzadnjo nedeljo v novembru so v SiTi Teatru, v Ljubljani pripravili dobrodelno gledališko komedijo »Slovenec in pol«. Predstava, ki je bila razprodana, je ob koncu moške opomnila na skrb za zdravje. Zadnji ponedeljek v novembru pa so zaključili s predavanjem v Fiztone centru v Ljubljani.

Ne pozabi na jajca

Lidl Slovenija je november zaznamoval dobrodelno: v novembru je od vsake prodane škatle BIO svežih jajc namenil 10 centov društvu OnkoMan. BIO sveža jajca, ki so bila opremljena z nalepkami ‘Ne pozabi na jajca‘ , so nekoliko hudomušno nagovarjala kupce k skrbi za svoje zdravje in k večji preventivi.

Statistike namreč kažejo, da moški še vedno premalo pozornosti posvečajo svojemu zdravju in preventivi. Prav tako so v Lidlu Slovenija za svoje sledilce na družbenih omrežjih pripravili prav posebno kampanjo, v okviru katere so s pomočjo Davida Urankarja, Alena Podlesnika in Andraža Andrejca sledilce na zabaven način ozaveščali o pomenu skrbi za svoje zdravje in dobro počutje.

Skupni znesek donacije, 8.000 evrov, so v Lidlu Slovenija zbrali z internimi in eksternimi aktivacijami, v društvu Onkoman pa so bili prispevka veseli: »Izredno nas veseli, da smo s podporo donacije Lidla Slovenija korak bližje nakupu urološkega simulatorja operacij, ki je namenjen izobraževanju urologov. Izobraževanje na simulatorju omogoča zmanjšanje medoperativnih zapletov (manjša izguba krvi, manj perforacij sečnega mehurja…), ter hitrejši odpust v domačo oskrbo. Kar je ključno pa je, da je namenjen tako bolnikom kot bolnicam, na voljo pa bo v vseh slovenskih bolnišnicah, saj je premičen. Iskrena hvala Lidlu za srčnost in uspešno sodelovanje« je ob prevzemu donacije, sklepnem dejanju brkatega novembra, povedal Gregor Pirc, predsednik društva.

 

Več informacij:

Gregor Pirc, predsednik Slovenskega onkološkega društva za moške OnkoMan, info@onkoman.si

Kornelija Kamenik, Korporativno komuniciranje, Lidl Slovenija: pr@lidl.si