TELEFON:        031 505 777

E-MAIL:         info@onkoman.si

NASLOV:     Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana, Slovenija

Slovensko onkološko društvo za moške OnkoMan

Image Alt

Predstavitev Slovenskega onkološkega društva za moške OnkoMan

Tipičnega moškega najlažje opiše beseda RAK. Trden oklep in mehka notranjost. Prav tak je tudi naš značaj. Zunanji dejavniki nam nič ne morejo, dokler so v naši bližini družina in prijatelji. Ko pa ostanemo sami, pa se zavemo svojega strahu, svojih zmot in mehkobe. A le ko smo sami.  In prav ta mehka notranjost nam ne da poguma, da se opravičimo, da priznamo svoje napake, kaj šele, da bi stopili do zdravnika. Trdna lupina nam naredi zgolj to, da zamudimo. Zamudimo življenje.

Zato smo ustanovili društvo OnkoMan, ki bo pomagal skrhati moško lupino. Da bomo bolj ljubeči in odprti, da bomo spregovorili, da se bomo zavedli svoje odgovornosti in napak, ter kvalitetno in zdravo živeli.

Moški obolevamo pogosteje kot ženske in tudi umiramo pogosteje kot ženske. Tudi odzivni smo slabše, saj rezultati presejalnih programov (SVIT) kažejo slabšo odzivnost moških v primerjavi z ženskami. In ravno zato je nastalo naše društvo. Da ozavestimo slovenske moške in njihove bižnje, in da smo tukaj za vse tiste, ki so ravnokar stopili v naše čevlje.

To je osnovno poslanstvo našega Slovenskega onkološkega društva za moške OnkoMan, ustanovljenega konec leta 2016 v Ljubljani. Smo prvo društvo v Sloveniji, ki je prvenstveno namenjeno moškim. To pa ne pomeni, da so člani lahko »samo« moški, ampak tudi družinski člani, prijatelji, strokovnjaki z različnih področij, ter vsi ljudje dobre volje, ki so pripravljeni pomagati.

Medicina danes vse bolj napreduje, zato smo dnevno soočeni z novostmi, ki jih težko dohajamo. V društvu se zavedamo, da moramo v korak s časom, zato bomo ozaveščali na drugačen, bolj provokativni način, ki bo moške in Slovence nasploh premaknil v njihovem razmišljanju.