TELEFON:        031 505 777

E-MAIL:         info@onkoman.si

NASLOV:     Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana, Slovenija

Slovensko onkološko društvo za moške OnkoMan

Image Alt

onkoman.si

Stopimo skupaj k zbiranju sredstev za nakup urološkega simulatorja operacij

Stopimo skupaj k zbiranju sredstev za nakup urološkega simulatorja operacij.

V Sloveniji za benigno hiperplazijo prostate po 55. letu starosti zboli vsak tretji moški, po 80. letu starosti pa vsak deveti od desetih. Za rakom sečnega mehurja v Sloveniji  letno zboli približno 350 Slovencev. Številke so zaskrbljujoče, zavedati pa se je potrebno, da bodo s staranjem prebivalstva še naraščale.

Benigna hiperplazija prostate in rak sečnega mehurja človeka ne prizadane samo telesno, ampak tudi psihično. Zato je še posebej pomembno, da imamo v Sloveniji najboljše in najbolj usposobljene strokovnjake, ki nam bodo pomagali k ozdravitvi. Z namenom zmanjšanja medoperativnih  zapletov (manjša izguba krvi, manj perforacij sečnega mehurja itd.) ter hitrejšega odpusta v domačo oskrbo, želimo tudi v Sloveniji imeti simulator za izobraževanje zdravnikov. Simulator je transporten in tako  namenjen vsem slovenskim bolnišnicah za simulacijo zdravljenja bolnikov in bolnic.

Sredstva za nakup simulatorja VIRTA MED URO S, katerega cena znaša 120.000 EUR z vključenim DDV, zbiramo na na naš poslovni račun:

Slovensko onkološko društvo za moške OnkoMan

Ajdovščina 1

1000 Ljubljana

Davčna št.: 20655240

NLB SI56 0222 2026 2126 840, s pripisom SIMULATOR

Projekt podpirajo tako Združenje urologov Slovenije kot obe univerzitetni bolnišnici v Sloveniji.