TELEFON:        031 505 777

E-MAIL:         info@onkoman.si

NASLOV:     Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana, Slovenija

Slovensko onkološko društvo za moške OnkoMan

Image Alt

onkoman.si

“RCL ‘MA JAJCA” – 12 UR TRENINGOV V ORGANIZACIJI REEBOK CROSSFIT LJUBLJANA IN DRUŠTVA ONKOMAN

V mesecu novembru smo sedaj že drugo leto skupaj z društvom Onkoman organizirali dobrodelni dogodek “RCL ‘ma jajca” – 12 treningov v 12 urah, s simbolično štartnino 5 EUR.

Društvo Onkoman je nastalo ob spoznanju, da moški obolevajo za rakom pogosteje kot ženske, tudi umirajo pogosteje kot ženske in tudi na preventivne akcije so slabše odzivni.  Zato je izjemno pomembno ozaveščanje moških in njihovih bižnjih o pomenu preventive, poteku zdravljenja obolelih za rakom ter pomoč ob vključevanje v življenje po zaključenem zdravljenju.

V športnem centru Reebok CrossFit Ljubljana ob velikem številu vadečih čutijo družbeno odgovornost, da čim širši krog ljudi osveščajo o načinih za zgodnje odkrivanje bolezni, preventivi in zdravem načinu življenja v katerega sodi tudi redna telesna aktivnost.

Letos so RCL in Društvo Onkomjan že drugo letu združili moči in organizirali 12 ur treningov, dogodek pa dopolnili z licitacijo športnega dresa, ki ga je prijazno odstopil nogometni vratar državne reprezentance ter nogometnega kluba Atletico iz Madrida, Jan Oblak.

Ob prispevkih vadečih in obiskovalcev so v dvanajstih urah skupaj z izkupičkom iz licitacije zbrali več kot 3.000 evrov.

Zbrana sredstva bodo v celoti namenjena društvu Onkoman za nakup prenosnega urološkega simulatorja za učinkovitejše endoskopsko zdravljenje bolnikov z benignim povečanjem prostate in tumorji sečnega mehurja.

Na dogodku je sodelovalo veliko število simpatizerjev akcije, od najmlajših do starejših. Ob članih športnega centra Reebok CrossFit Ljubljana so 12 ur migali tudi mnogi športniki, člani parakolesarske reprezentance Slovenije, nekdanji nogometni reprezentant Mišo Brečko, “puščavski lisjak” Miran Stanovnik, pevec skupine Big Foot Mama Gregor Skočir,  pevec Vili Resnik, oblikovalka trajnostne mode in kostumografinja ter strastna zagovornica ekologije Mateja Benedetti,  Sebastian Jeršinovič dr.med., KO za urologijo UKC Ljubljana in član strokovnega sveta društva OnkoMan s kolegi zdravniki iz UKC, predsednik FZS Dušan Gerlovič, cele družine in številni prijatelji, ki so se priključili treningom ali pa zgolj s svojo prisotnostjo in prispevki izkazali podporo dogodku.

Za sodelujoče je v času dogodka poskrbel LIDL Slovenija s svojimi izdelki.

Reebok CrossFit Ljubljana

Marina Šink 

Ljubljana, 17.11.2019

 

Društvo OnkoMan

Gregor Pirc