TELEFON:        031 505 777

E-MAIL:         info@onkoman.si

NASLOV:     Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana, Slovenija

Slovensko onkološko društvo za moške OnkoMan

Predavanje Urške Košir

17.4.2019 smo Združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L, Združenje Europa Donna Slovenija in Društvo OnkoMan v predavalnici Onkološkega inštituta gostili nekdanjo bolnico s Hodgkinovim limfomom in doktorsko študentko eksperimentalne psihologije na Univerzi v Oxfordu Urško Košir, ki je z nami delila svoja spoznanja iz raziskovanja in praktične izkušnje dela z bolniki z rakom v ZDA in v Veliki Britaniji, ter predstavila svoje izkušnje zdravljenja limfoma v ZDA in v Sloveniji.

Urška Košir je med študijem psihologije na znani univerzi Yale v New Heaven-u zbolela za Hodgkinovim limfomom. Polovico zdravljenja je opravila v ZDA, nato se je začasno vrnila domov v Koper in zdravljenje ob podpori družine nadaljevala in uspešno zaključila na Onkološkem inštitutu v Ljubljani. Po končanem zdravljenju se je vrnila v ZDA in z odliko opravila vse obveznosti in diplomirala. Že od nekdaj so jo zanimale klinične vede, zato je večino študija posvetila duševnim motnjam kot so depresije in psihoze. V zadnjih dveh letih pa se je preusmerila v študij psihološkega stanja bolnikov z rakom, pri čemer se še posebej posveča mladim, ki se soočajo s težkimi diagnozami.

Veseli nas, da je bila Urška pripravljena deliti svoje strokovne izkušnje iz raziskovalnega dela, ki jih je povezala z lastno izkušnjo bolezni in aktivnostmi na področju psihološke pomoči bolnikom z rakom.