TELEFON:        031 505 777

E-MAIL:         info@onkoman.si

NASLOV:     Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana, Slovenija

Slovensko onkološko društvo za moške OnkoMan

Image Alt

onkoman.si

Ob movembru, ki je namenjen zdravju moških, bosta Telekom Slovenije in Xiaomi Slovenskemu onkološkemu društvu za moške OnkoMan donirala 10.000 evrov.

Ljubljana, 2. november – Po rožnatem oktobru, ki je namenjen ozaveščanju o raku dojk, je november oz. movember namenjen zdravju moških, predvsem ozaveščanju o raku prostate in mod. V ta namen sta Telekom Slovenije in Xiaomi pripravila posebno ponudbo dveh mobitelov, ki sta na voljo v novembru (Xiaomi Redmi Note 10S in Xiaomi Mi 11 Lite 5G), ob tem pa bosta Slovenskemu onkološkemu društvu za moške OnkoMan donirala 10.000 evrov. Društvo bo sredstva porabilo za nadaljnjo izvedbo projektov ozaveščanja o pomenu preventive in samopregledovanja za zgodnje odkrivanje bolezni.

Statistike kažejo, da je rak mod najpogostejši rak pri moških, starih med 18 in 35 let, obolevnost pa se je v zadnjih letih močno povečala; v Sloveniji letno za rakom mod povprečno zboli 120 moških. Najpogostejši rak pri moških nad 40. letom pa je rak prostate, za katerim letno zboli okoli 1.600 moških. Kljub naraščajoči obolevnosti, moški še vedno premalo pozornosti namenjajo preventivi, samopregledovanju, predvsem pa zdravnika pogosto obiščejo šele takrat, ko bolezen že napreduje in je možnost uspešnega zdravljenja manjša.

Matej Pečovnik, predsednik Slovenskega onkološkega društva za moške OnkoMan, ob tem poudarja, da je v obdobju, ko se soočamo s pandemijo Covida-19, »še toliko bolj pomembno, da prek različnih kanalov dosežemo ciljno populacijo. Zato smo se odločili za obsežno osveščevalno kampanjo o raku na modih, saj je ključno, da prepoznamo simptome in da moški ob vsaki najmanjši spremembi obiščemo osebnega zdravnika. Za naše društvo so sredstva, ki nam jih namenjata Telekom Slovenije in Xiaomi, izjemno pomembna, saj lahko na ta način nadaljujemo s projekti ozaveščanja ter pripravljamo različne digitalne vsebine in vsebinsko kakovostne projekte, kakršen je, na primer, Krog življenja, ki smo ga letos izpeljali drugič.«

Akcijska mobitela sta pri Telekomu Slovenije v novembru na voljo kot Modri fon meseca. Ob vezavi za 12 mesecev z obročnim plačilom kupnine v 36 zaporednih mesečnih obrokih je Xiaomi Redmi Note 10S na voljo že od 4,51 evra mesečno, Xiaomi Mi 11 Lite 5G pa že od 7,51 evra mesečno.