TELEFON:        031 505 777

E-MAIL:         info@onkoman.si

NASLOV:     Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana, Slovenija

Slovensko onkološko društvo za moške OnkoMan

Image Alt

onkoman.si

Kolesarjenje Ironman Koper

ONKOMAN IMA JAJCA

Moški smo zagotovo drugačna bitja, ki neradi pokažemo svojo bolečino, močni smo povsod, le pri skrbi za sebe ne. Le tam pozabljamo, da je zdravje najpomembnejše in marsikdo je to spoznal na lastni koži, velikokrat tudi prepozno. Kar naenkrat ni nujnih rokov, ni panike in nervoze. Rak nam je ustavil čas in ponudil priložnost, da najdemo srečo na nadaljnji poti. Srečo v sebi, ki je pri vsakomur drugačna in unikatna.

Zakaj je sedaj potrebno pokazati tudi slabosti, predvsem zato, ker nam bo lažje, predvsem zato, ker se ne bomo obremenjevali z okolico in predvsem zato, da bomo srečni. Da tudi med boleznijo.

Kaj pa po bolezni? Nekateri se vrnejo v svojo rutino, drugi najdejo svojo novo pot, nekateri pa s svojo zgodbo in pojavljanjem pomagajo drugim, ki se z boleznijo tako ali drugače soočajo.

Spoznali smo Društvo ONKOMAN, ki je nastalo z namenom opozarjati, predvsem, da se da po bolezni še kako aktivno živeti in ukvarjati s športom.

Deset ozdravljenih onkoloških bolnikov je Sloveniji že v zgodnjem nedeljskem jutru, pravzaprav skoraj še noči pokazalo, ter dokazalo, da se da po bolezni še kako aktivno živeti. V znak osveščanja so v slabih petih urah prekolesarili 122 kilometrov od Ljubljane do Kopra, kjer so podprli člana svojega društva ONKOMAN v cilju IRONMANA.

Še več, med potjo in predvsem na cilju so navdušili z izredno inovativnimi načinom osveščanja in klicu po samopregledovanju, ter posledično zmanjševanju rakavih obolenj in zgodnjem odkrivanju bolezni. Na poti se jim je v podporo in spodbudo pridružil tudi naš paraolimpijec Primož Jeralič in pokazal svoje veliko srce ter spoštovanje.

S slogani in izzivalnimi fotografijami so pritegnili marsikateri pogled in in poželi val navdušenja med obiskovalci največjega triatlonskega dogodka v Sloveniji.

Moški so drugačni in zagotovo je to prava pot kako pokazati, da rak ni konec življenja. Pred nami so stali resnično pravi ONKOMANI, polni energije in življenja, in človek ne bi verjel, da je za njimi tako težka življenjska izkušnja.

Samo akcijo je še najbolje povzel podpredsednik društva ONKOMAN Matej Pečovnik, ki je tudi sam uspešno prebolel raka na limfnem sistemu:

»Z eno besedo ONKOMANTASTIČNO! Bil je prisoten občutek, da z vsakim obratom pedala pomagam nekomu obrnit njegovo zgodbo na oddelku na pozitivno stran. Pot je bila takšna kot je zdravljenje raka. Na trenutke strma, deževna, hladna, vetrovna, ampak na koncu nas je pričakal sonček. Prepričan sem, da je tudi zdravljenje takšno in če se bolezen odkrije pravočasno je velika verjetnost, da bo na koncu sonček. Naše poslanstvo je, da opozarjamo, da smo veseli in da naredimo razliko tam, kjer jo lahko in zmoremo. Zame je to enkraten projekt, ki ga je potrebno ponoviti. V mojih očeh čisti užitek.«

Namen je bil dosežen in komaj čakamo prihajajočih akcij ONKOMANOV.

Projekt: ONKOMAN IMA JAJCA

Datum: Nedelja, 23.9.2018

Štart : Ljubljana

Cilj: Koper

Namen: ozaveščanje