TELEFON:        031 505 777

E-MAIL:         info@onkoman.si

NASLOV:     Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana, Slovenija

Slovensko onkološko društvo za moške OnkoMan

onkoman.si

Dr Feelgood – predavanje o zdravi prehrani

V torek 2.4.2019 smo prisostvovali predavanju z naslovom Kaj je zdrava prehrana? Predavanje je vodil priznani strokovnjak Mario Sambolec, potekalo pa je v prostorih funkcionalnega centra FITZONE www.fitzone.si/#kontakt

In kdo je Mario Sambolec? Mario je specializiran strokovnjak za prehrano in predavatelj FZS (Fitnes Zveza Slovenije). Svojo unikatno filozofijo predstavlja z idejo Feelgood ter z njo ruši stereotip klasičnega pristopa »fitnesa in diet«. Z njo utira nove smernice zdravemu odnosu do lastnega telesa in uči o pomenu primerne vadbe ter prehrane za posameznika in njegov specifičen cilj. Najsi bo ta več energije, boljše počutje, odpraviti določeno zdravstveno težavo, izoblikovati atletsko postavo ali za vselej izgubiti nekaj odvečnih kilogramov. Mario je dejaven v različnih športih, kot trener za osnovno/specifično pripravo in svetovalec za športno prehrano ter uporabo prehranskih dopolnil.

Dr. Feelgood je reden pisec za revijo Virus, njegove članke pa je moč najti tudi v mnogih revijah in publikacijah (Sensa, Bodi Eko, Lisa, Cosmopolitan, Naja, Virus, Finance, Dnevnik, idr.) ter na različnih spletnih portalih (Siol.net, epsihologija.si, Aktivni.si, Njena.si). V celoti so zbrani na Feelgood blogu.

Opis predavanja:

  1. Sestavine zdrave in uravnotežene prehrane (Na kaj moramo biti pozorni, ko načrtujemo prehrano, ki bo za nas najbolj primerna?).
  2. Piramida prehranskih prioritet (Kateri prehranski dejavniki imajo največji vpliv na zdravje in počutje?).
  3. Hranila, energija, vitamini in minerali (Katera hranila nujno potrebujemo za zdravje in dobro počutje, ter v katerih živilih jih najdemo?).
  4. 4 preprosta načela za sestavo uravnoteženega in zdravega obroka, kjerkoli in kadarkoli.
  5. Prehrana športnika rekreativca