TELEFON:        031 505 777

E-MAIL:         info@onkoman.si

NASLOV:     Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana, Slovenija

Slovensko onkološko društvo za moške OnkoMan

Image Alt

onkoman.si

Doc. dr. Mirjana Rajer, dr. med., vodja strokovnega sveta

Doc. dr. Mirjana Rajer, dr. med. je specialistka onkologije z radioterapijo in internistične onkologije. Študij medicine je zaključila leta 2001, specializacijo iz onkologije in magisterij iz biomedicine pa v letu 2009. Doktorirala je leta 2015 ter v istem letu postala docentka na Fakulteti za zdravstvo Jesenice, v letu 2017 pa še docentka na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Leta 2021 je dokončala drugo specializacijo iz internistične onkologije. Zaposlena je v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. Deluje tudi na raziskovalnem področju, kjer sodeluje pri raziskovanju in delu v paliativni medicini ter komunikaciji z onkološkimi bolniki.

Kot urednica je še s tremi raziskovalci izdala knjigo pod okriljem založbe Springer »New challenges in communication with cancer patients«, je tudi strokovna recenzentka slovenskega prevoda svetovno odmevne knjige o zgodovini raka avtorja Siddhartha Mukherjee Kralj bolezni. Je tudi članica uredniških odborov večih revij.

Je članica nekaterih uglednih mednarodnih organizacij na področju onkologije (ESRO, EORTC, IASLC), ter članica različnih odborov v Slovenskem zdravniškem društvu in Zdravniški zbornici Slovenije.