TELEFON:        031 505 777

E-MAIL:         info@onkoman.si

NASLOV:     Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana, Slovenija

Slovensko onkološko društvo za moške OnkoMan

Image Alt

onkoman.si

DEJ SE PREGLEJ: Telekom Slovenije in Xiaomi

DEJ SE PREGLEJ: Telekom Slovenije in Xiaomi se pridružujeta osveščanju moških o raku prostate

Ljubljana, 2. november – Telekom Slovenije in Xiaomi se v novembru, ki je mesec osveščanja o zdravju moških, z donacijo Slovenskemu onkološkemu društvu za moške OnkoMan v višini 5.000 evrov, že tretje leto pridružujeta aktivnostim na tem področju. V ta namen sta pripravila tudi posebno ponudbo dveh mobitelov, in sicer Redmi 10C in Xiaomi 12 Lite. Društvo bo sredstva porabilo za nadaljnje osveščanje o pomenu preventive in samopregledovanja za zgodnje odkrivanje raka prostate in mod. Želijo si, da bi njihov glas dosegel vsa slovenska gospodinjstva.

Podatki kažejo, da je v Sloveniji rak mod najpogostejši rak pri moških, starih med 18 in 35 let, obolevnost pa se je v zadnjih letih močno povečala; v Sloveniji letno za rakom mod povprečno zboli 120 moških, za rakom prostate pa kar 1.676, kar je petina vseh rakov. Najpogosteje diagnosticirana oblika raka pri moških je sicer rak prostate.

»Moški se za obisk zdravnika odločimo težje in kasneje kot ženske, s tem obiskom pogosto odlašamo, bolezen težko priznamo in o njej se težko pogovarjamo. Da bi vendarle prebili to »moško lupino«, moške osveščamo in nagovarjamo, naj opazujejo svoje telo in skrbijo za svoje zdravje, kar pomeni, da naj bodo pozorni na morebitne spremembe pri uriniranju ali bolečine. In seveda, da je pomembno, da ob morebitnih spremembah čimprej obiščejo zdravnika, ki jih bo pregledal in jim svetoval. Mnogo bolezni se lahko s pravočasno diagnozo uspešno zdravi, zato želimo povečati odstotek zgodaj odkritega raka prostate,« poudarja Matej Pečovnik, predsednik društva OnkoMan.

OnkoMan je prvo društvo v Sloveniji, ki se ukvarja z osveščanjem moških o pomenu skrbi za zdravje. Zato vsako leto v novembru društvo izvede osveščevalno akcijo, ki bo letos potekala pod geslom DEJ SE PREGLEJ, s katero opozarjajo na znake raka prostate. Z letošnjo komunikacijo bodo še posebej nagovarjali moške po 50. letu, ko se možnosti za razvoj raka prostate povečajo. Na aktivnosti bodo v središčih mest opozarjali tudi z mlaji.

Akcijska mobitela za dober namen sta pri Telekomu Slovenije v novembru na voljo kot Modri fon meseca. Ob vezavi za 24 mesecev z obročnim plačilom kupnine v 24 zaporednih mesečnih obrokih je Redmi 10C na voljo že od 1,89 evra mesečno, Xiaomi 12 Lite pa že od 10,69 evra mesečno.