TELEFON:        031 505 777

E-MAIL:         info@onkoman.si

NASLOV:     Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana, Slovenija

Slovensko onkološko društvo za moške OnkoMan

Image Alt

onkoman.si

MATEJ PEČOVNIK, predsednik

Pečovnik rojen 13.08.1977 v Slovenj Gradcu. Po izobrazbi sem diplomirani organizator turizma. V aprilu leta 2003 so mi na Onkološkem inštitutu postavili diagnozo Hodgkinov limfom. Po končanih terapijah sem si za cilj postavil, da s svojimi nasveti pomagam drugim. V obliki zgodbic sem sodeloval v knjižicah Maligni limfomi in Hodgkinov limfom.
Za sodelovanje v OnkoManu sem se odločil, ker sem mnenja, da prostor v katerem živimo potrebuje aktivno moško društvo, ki opozarja na nepravilnosti v zdravstvenem sistemu, pripravlja »cool« projekte in bo začelo povezovati moške, ki se soočajo s problemi, ki jim jih postavlja diagnoza in jim omogoča aktivna druženja, pogovore o bolezni in jim pokaže, da je tudi po bolezni mogoče osvajati najvišje cilje, ki si jih posameznik zastavi.
Svoj prosti čas pogosto porabim za rekreacijo. Rad obiščem gorski svet, odigram partijo tenisa, obiščem kakšno nogometno tekmo, se igram z nečakinjami, skratka delam stvari, ki me osrečujejo. Najbolj pa sem vesel, ko lahko nekomu z nasveti pomagam, da mu je lažje prenašati vsa bremena, ki jih postavitev diagnoze prinese.
Rad se pohecam, da sem po izobrazbi diplomiran turist in iz svojega življenja sem po letu 2003 naredil eno veliko potovanje. Na tem potovanju sem spoznal ogromno srčnih, veselih, trdoživih ljudi, ki jim je mar za soborce na Onkološkem inštitutu. Z mnogimi me vežejo prav posebne vezi, ki so trdnejše od bolezni same. Sam sem bil ob diagnozi deležen pomoči in to pomoč z največjim veseljem vračam. Nikoli mi ni bilo, mi ni in mi tudi ne bo žal za minute, ki sem jih in jih še bom preživel v pogovoru s tistimi, ki gredo skozi tiste težke trenutke ob tisti nesrečni besedni zvezi- Imate raka. Sam nato gledam kot na manjšo zamudo letala na poti na lepše, ali celo na prebookiranje leta iz ene na drugo lepšo bolj srčno, veselo in srečno destinacijo. Vsaka pot na katero stopimo prvič je nova in polna skrbi. Na OnkoManu smo prepričani, da vam lahko te skrbi zreduciramo na minimum. Te skrbi bomo poskušali urediti s »cool« projekti, ki sem jih omenil že prej. Prepričani pa smo, da smo temelje društva postavili tako, da bo to naše društvo imelo odgovore na vsa vprašanja, ki jih boste imeli. V primeru, da teh odgovorov ne bomo našli znotraj društva se bomo potrudili, da nam bodo te odgovore našli strokovnjaki, ki bodo sodelovali z nami.
Na varno, srečno, »cool in veselo potovanje ONKOMAN.